Почти всяко семейство от една или другата страна се е сбълквало с този проблем – Изневяра.

Първо избираш какво искаш: раздяла или да запазиш семейството си.

Ако избираш второто – подготви се за дълъг и не чак толкова лесен път, който обаче ще доведе до много позитивни промени между вас двамата и дори бракът ви ще стане по-добър.

Как да развием брака си след изневяра?

1. Сигурност, спокойствие, стабилност. Най-важното е в началото да запазите тези качества. 90% от мъжете изоставят жена си не заради другата жена, а затова че животът с жената му става непоносим от нейните драми. Освен това, той е много объркан в този момент и затова иска да направи правилният избор. Така че, ако искате да запазите брака си, покажете първо стабилност, сигурност, загриженност и спокойствие. Продължете да се грижите за него, гответе любимата му храна, той трябва да види какво може да загуби.

2. Покажи уязвимост. После идва време да покажете колко много той ви е наранил. Хубаво е в този момент да му дадете възможност да ви помогне и да ви спаси. Мъжете, когато се колебаят с коя жена да останат, избират най-слабата, която не може без него! Затова покажете, че без него няма как да можете да се справите; покажете, че се нуждаете от него.

3. Внимание, секс! Вдигнете нивото на сексуалните ви отношения. Правете всичко това, което не сте правили преди. Опознай себе си като любовница, експериментирайте. Бъди смела и дръзка в секса. Промени цвета на косата си, тренирай тялото си и вагиналните си мускули, изглеждай секси и за самата себе си, и за другите мъже! Правете секс в офиса му, изненадай го с пътуване, покани го в хотел по време на обедната почивка. Стани Афродита в секса.

4. Уважение. Ако до момента ти нямаш своята независимост – физическа, психическа, емоционална, финансова – сега е време да я получиш. Само независимата жена може да казва на какви условия тя е съгласна да продължи. Тя отстоява себе си и своите интереси. Така че започни да работиш, да се грижиш за успеха си, да учиш чужди езици, пътувай сама. Кажи на партньора си ясно и точно какво той трябва да направи, за да останеш ти с него. Ако той се откаже, бъди готова да си тръгнеш с гордо вдигната глава. Избери себе си преди всичко!

Всеки стадий продължава няколко месеца, което означава, че средно отнема една година да върнете мъжа си в семейството на 100%. Статистиките показват, че ако мъжът не се разведе с жена си през тази една година, след това разводите се случват само в 3-5% от браковете. Така че си заслужава да се борите за любовта си!

Разбира се, най-големият проблем при изневярата е прошката. Без да простиш на него и на себе си, вие няма как да продължите напред. Прошката е началото на промяната.

Всичко е във вашите ръце и дори изневярата може да бъде възможност да направите вашия живот по-щастлив.

С любов и уважение,
Наталия Кобилкина – сексолог, семеен терапевт