Защо ми изневери? Този въпрос си задават всички, които са разбрали за прелюбодеянието на своя любим. Често емоциите и гневът са толкова силни, че човек не може да види причината за случилото се. Но както в много други неща и тук изкушените действат според определени стереотипи. Според учени шест са основните причини кръшкачите да търсят ласки извън семейното ложе.

 

Първата е романтичната изневяра. Това е бягство от рутината и уседналостта на дългата връзка чрез нови преживявания, емоции и фантазии. Залитащите романтици често си търсят жертви, докато са на почивка.

 

Протестната изневяра е отмъщението на партньора, когато е залят със студенина и болка. В такава ситуация някои хора искат да покажат независимост от пасивния си партньор.

 

Прелюбодеяние, което трябва да привлече вниманието на любимия, е сходна с протестната изневяра. Тук обаче често се използва близък до двойката човек, защото е задължително да се привлече внимание и да се предизвика съжаление у иначе нехаещия за нищо освен за неделните мачове или мръсните пердета партньор/ка. Такива изневери често са звучен шамар за недостатъчно емоционалните.

 

Ако човек смята, че скоро партньорът му ще си събере нещата или ще му покаже вратата, в зависимост от собствеността на жилището им, той би могъл предварително да си осигури резервен вариант, за да предотврати самотата. Това е изневярата застраховка, казват още специалистите.

 

Хойкането може да се превърне и в наркотик. Това се случва, когато човек е пристрастен към секса, но не го получава от партньора си достатъчно или просто е прекалено голям ценител на любовното изкуство, за да се ограничава само до един източник. Ако не се отдадат на глождещата ги страст, има опасност тези хора да изпаднат в депресивни и агресивни състояния. По правило такива изневери се извършват с платени момичета или случайни подхвърлени от случая в петък вечер хора.

 

А последният шести типаж кръшкач го прави просто защото няма смелостта да сложи край на връзката. Той е най-жалък и не заслужава компанията на останалите, казват още психолозите.

Копирано от standartnews.com